Na een zure start – Ryanair is extreem strikt (te strikt..) op dat naam op je ticket overeen moet komen met de naam op je paspoort – waardoor we de geplande vlucht niet op konden, hebben we last-minute nog een ferry geboekt.
14u30 gestrand op Eindhoven Airport, 21u05 ferry met de auto van Calais naar Dover… Gelukkig ging de autoreis na wat stressen rond de timing voorspoedig, en waren we rond 19u45 in Calais. Toen bleek echter dat de ferry vertraging zou hebben. Op moment dat we aankwamen een goed half uur volgens de receptioniste, uiteindelijk een goed uur. Om 21u50 konden we uiteindelijk de ferry oprijden, om 22u10 waren we ook vertrokken.
Na anderhalf uur varen kwamen we rond 22u35 Britse tijd aan in Dover. Nadat we de port uit waren en nog een dik half uur de auto hadden opgeladen konden we rond 23u35 eindelijk koers zetten naar London. Blijft altijd even wennen, dat links rijden, maar paps wist het goed te handelen. London met de auto is een ervaring op zich, maar wel een aanrader als je een ervaren bestuurder bij hebt. Over het algemeen zijn bestuurders best beleefd, en zie je weinig aggressieve manoevres of dergelijken.
Uiteindelijk kwamen we rond 2u ’s nachts aan bij het hotel. Best goed hotel, relatief betaalbaar, maar al wel in de buurt van het centrum. 5 minuutjes lopen naar Paddington Station. Voor we helemaal gesettled waren en konden slapen was het alweer 2u45. Dag 2 rustig aan gedaan daarom..
Na een rustige ochtend besloten we op met de London Tube richting Harrods te gaan. Is en blijft indrukwekkend, al is het maar vanwege de exorbitante prijzen. 157k voor een B&O speakerset? Sure, why not..
Hierna nog even wat rondgelopen in de buurt, een pint en een cider (iedereen die me kent weet dat ik verzot ben op apple cider) gepakt in een pub en vervolgens even later op de middag op het hotel wat bijgekomen van de dag voordien.
’s Avonds wel uitstekend gegeten bij een van de volgens verschillende sites beste Indiase restaurants in London, Shazan. Reservatie om 20u30, en we konden gelijk gaan zitten.
Na het bestellen kregen we de traditionele appetizers. Waar je bij Europese restaurants vaak brood op tafel krijgt, is een staple bij ieder beetje Indiaas restaurant Pappadoms. In dit geval gecombineerd met 3 sausjes: de klassiekers, mango chutney en Raita – een yoghurt-mintsausje, en daarnaast ook een pittige saus die me meer deed denken aan bepaalde tapas met een Indiaas tintje.
Qua voorgerecht had ik de Sheekh Kabab – een van m’n favorieten, goedgekruide lamsgehaktspiesjes uit de Tandoor. Paps had gemarineerde gegrilde reuzengarnalen. Het indrukwekkende was dat de smaak van de marinade wel doorkwam, ondanks dat garnalen over het algemeen nogal snel kunnen overheersen op vlak van smaak.
Hoofdgerecht had ik een lamscurry, een van de specialiteiten, en paps had een Mixed Grill. Dit gecombineerd met 2 soorten speciale rijst en natuurlijk Naan brood. Dit bleek alleen veel te veel te zijn. Om te zeggen dat de porties royaal zijn is zelfs nog een understatement. Desondanks was de kwaliteit wel uitstekend.
Net terug op hotel, en het is alweer 23u30. Morgen staat Kew Royal Botanical Gardens op het programma, dus wordt wederom een leuke dag.